Natuurlijk Leiderschap

Over ons


ESSENZA heeft met ruim veertig jaar ervaring haar expertise opgebouwd op het gebied van gezondheid, gedrag en welzijn. 


ESSENZA is in 2002 opgericht door Rob van Soest. Met zijn achtergrond als Master of Learning and Development (MLD) zet hij professionele trainingen in de markt met unieke concepten en ervaringsgerichte invullingen, zoals de persoonlijke effectiviteitstrainingen Mijn Essentie, Mijn Verandering en Mijn Bestemming.
Daarnaast ontwikkelt hij professionele opleidingen voor trainers, coaches, verandermanagers, HRManagers en leidinggevenden (een voorbeeld hiervan is de Beroepsopleiding tot Transformationeel Coach).


Voor de zakelijke markt ontwikkelt en geeft hij, samen met zijn collega's, Natuurlijk Leiderschap, teamontwikkeling, verandermanagement en persoonlijke effectiviteit. De methodieken die hiervoor gebruikt worden zijn een training, teambuilding, coaching of een op maat gemaakt (incompany) programma.Eind 2018 is ESSENZA gestopt met de open inschrijftrainingen, zodat Rob zich volledig kan focussen op zijn passies fotografie en koken, maar hij blijft daarnaast ook coachen en de zakelijke markt bedienen.

ESSENZA focust zich vanaf 2019 op:
- Fotografie: food fotografie, portretten, fotobewerking van oud (zwart-wit) naar nieuw (kleur) en meer...
- (Kook)Workshops: kookworkshops, teambuilding bijvoorbeeld door middel van een kookworkshop, Natuurlijk Leiderschap en meer...
- Kooklessen: creatief koken, vaardigheden bijbrengen, maar vooral leuk en lekker koken voor mannen en/of vrouwen op een frequente basis.
- Coaching: ondersteunt tevens de persoonlijke groei mensen door middel van diverse vormen van coaching. Meer informatie hierover staat op onze pagina coaching.
- Natuurlijk Leiderschap binnen de zakelijke markt.

ESSENZA staat bekend als een organisatie met krachtige, inspirerende, vriendelijke en enthousiaste medewerkers, die het lef hebben de ander te confronteren met veel zorg (carefronting). 

Onze filosofie is dat iedereen de kracht in zichzelf heeft om ook het beste uit zichzelf te halen. Wij doen dit op een no-nonsens manier en maken in al onze activiteiten gebruik van heldere en begrijpelijke taal (kort en bondig) en op ieder niveau. Het is van groot belang dat gedrag en gedragsverandering met de meeste zorg en kwaliteit benaderd en behandeld wordt. Om die reden leveren wij maximale inspanning aan afgestemde interventies!

ESSENZA zet mensen in hun kracht en maakt daarmee verschil in het leven, geluk en plezier van anderen!
Copyright © ESSENZA 2002
VOLG ONS OP: