Natuurlijk Leiderschap

Referenties


ESSENZA werkt o.a. voor:
LambWeston
ProRail
ING
Gemeente Den Haag
BreburglogoWebsite
BS De Boschuil

Catharina Ziekenhuis
AFAS Software
De Viersprong
Sint Franciscus Gasthuis
EduDelta
Vakgarage.nl

Donadaria
Woonstad-rotterdam
Logo-Albert-Heijn-website
Avans
Tias

ASz
BS Lodijke
HvA
Hieronder staan een aantal referenties


Teambuilding / Workshops


Naar aanleiding van een reorganisatie en een nieuwe structuur heb ik een nieuwe functie gekregen als coördinator van een nieuw geformeerd team projectmedewerkers. Diverse collega's van verschillende bedrijfsonderdelen zijn bij elkaar gezet om als team nieuwe gestelde doelstellingen te bereiken. Om hier een efficiënt transparant en effectief team van te maken hebben wij gebruik gemaakt van de Essenza teambuildingsdag. Door middel van o.a. spellen en 'uit de bekende omgeving' te gaan is de collegiale band versterkt wat bijdraagt aan de optimalisatie van de samenwerking. Door in een andere omgeving bezig te zijn met het team worden mogelijke frustraties en irritaties besproken. Deze dag heeft voor ons team geholpen om een aantal doelstellingen / afspraken binnen het team te behalen. Essenza, een organisatie voor coaching en teambuilding in de breedste zin van het woord wat bijdraagt aan nieuwe inzichten ter verbetering van de efficiëntie en effectiviteit.
Ronald Alst Projectcontroller Gemeente Den Haag

Anton Godschalk Plant Manager LambWeston Oosterbierum
Leiding geven, natuurlijk! Zoals alle bedrijven die hun teams steeds uitdagende doelstelling meegeven, had ook de locatie in Oosterbierum behoefte aan een workshop om ons gedrag als leidinggevende te evalueren. Is het leiding geven ons allemaal van nature meegegeven? Hoe zit het met onze eigen effectiviteit & daadkracht en die van onze teams? Hebben we voldoende lef en durven we elkaar te confronteren om te komen tot een high performance team. Versterken we elkaar? Welke persoonlijke en welke ketenverantwoordelijkheid voelen en nemen we? Spelen de ego’s de hoofdrol, hebben we zelfvertrouwen of vertrouwen we juist op de ander? Welk feitelijk gedrag laten we zien en staan we open voor feedback van onze teams? Alle deelnemers herkenden deze vragen en we hebben gezamenlijk richting gekozen. Het inzicht dat de “leiders” van onze plant hebben gekregen werpt nog dagelijks zijn vruchten af. We durven elkaar te corrigeren, kunnen hulp vragen en vullen elkaar aan waar nodig om het gezamenlijke doel te bereiken. Essenza maakte dit mogelijk door met geweldige oefeningen te laten ervaren waar het echt over gaat. Dit alles in een workshop waar vertrouwen en veiligheid de boventoon voerden en wij ons helemaal aan elkaar durfden te laten zien. Rob, bedankt.

Coaching


Wat te doen als je als leidinggevende ziet dat een getalenteerd plant management team lid niet uit de verf komt, sterker nog: zich dusdanig ongelukkig opstelt dat de weerstand van collega's en andere leidinggevenden zo groot is dat de werkrelatie in gevaar komt...Als leidinggevende heb ik mijn nek graag uitgestoken voor een ruwe diamant in mijn team, welke met de hulp van Essenza zichzelf en zijn persoonlijke drijfveren is gaan zien en daarmee de keuze heeft gemaakt om zich meer verbindend op te stellen. Het resultaat is verbluffend: Mensen zien nu wel de toegevoegde waarde van deze man. Feitelijk heeft Essenza bijgedragen aan een gelukkiger mens waarvoor een verdere carrière nu mogelijk is geworden. Een aanrader!
Rinco Boender Operations Manager - Plant Management LambWeston Kruiningen

Ronald Alst Gemeente Den Haag
Naar aanleiding van de persoonlijke coaching heb ik voor mijzelf persoonlijke handvatten gecreëerd waardoor ik betere keuzes kan maken in mijn tijdsplanning. Hierdoor maak ik een betere scheiding tussen werk en privé. De adviezen vanuit de training hebben mij inzichten gegeven waarmee ik persoonlijke / werk gerelateerde doelen realiseer. Eens per kwartaal bespreken wij op een prettige manier ideeën om voor mijzelf optimaal te kunnen presteren.

Trainingen


Waardering

Als deelnemers onze trainingen waarderen met prachtige woorden en cijfers worden we stil...

De training Mijn Essentie is door deelnemers beoordeeld met een 9,4,
Mijn Verandering met een 9,9 en een opleiderscore van 9,7!!
Alle reacties zijn te lezen op Springest, dé website die je verbindt met alle mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen én natuurlijk op deze pagina.


Mijn Essentie

"Precies 4 weken geleden vertrok ik op zondagavond richting huis na 3,5 trainingsdag "Mijn essentie"! Een fantastische ervaring rijker, met geweldige mede cursisten, een super fijne coach en inspirerende trainer kreeg ik een frisse kijk op mijn eigen houding en gedrag maar vooral op wie ik eigenlijk ben!
Nu 4 weken later merk ik nog elke dag dat ik heel bewust bezig ben met mezelf en niet meer met wat iedereen om me heen van mij vindt! Maak bewuste keuzes, voel mij super relaxed en heb het volste vertrouwen dat "mijn essentie" mijn leven enorm veranderd heeft en zeker nog gaat doen in de toekomst..."
Gert-Jan van de Ven

Esther van Koeveringe
"Hele mooie ervaring in een veilige, warme omgeving. De kracht van de training was voor mij om er 3,5 dag volop mee bezig te zijn, zonder afleidingen van buitenaf. Dankzij deze training heb ik duidelijke keuzes kunnen maken en ben ik nog meer mezelf geworden."

"Wat een mooie cursus!

Tijdens de training heb ik een heleboel over mezelf mogen leren. Ik durf opener over mezelf te zijn zonder bang te zijn voor het oordeel van anderen. Rob en Dorine hebben ervoor gezorgd dat we in een veilige, vertrouwde omgeving aan onszelf konden werken. Ik heb in deze paar dagen een hoop nieuwe inzichten gekregen en heb prachtige mensen leren kennen.

Alles bij elkaar ben ik heel blij dat ik deze stap heb gezet. Dankjewel voor deze fantastische ervaring!"
Femke Roks

Gerrit-Pieter Deinum
"Wat een ervaring! Een training waarbij ik mijzelf op een heel indrukwekkende manier terug mocht vinden. Door zowel in groepsverband, in coachgroepen en met een eigen buddy te werken en opdrachten uit te voeren ontstond er een hele mooie indrukwekkende sfeer. Ik heb heel veel handvaten gekregen om anders tegen het leven aan te kijken, niet gehinderd door alles wat mij in de loop der jaren gevormd heeft tot wie ik nu ben. Een echte aanrader voor degene die op zoek is naar zijn eigen ik."

"Een geweldige ervaring. Ik heb een stukje van mijzelf terug gevonden. In deze cursus creëer je met elkaar de sfeer om je open te kunnen opstellen. Ongelooflijk hoe snel dat kan gaan. Er is een goede afwisseling in werkvormen. Trainers/coaches gaan er ook voor de volle 100% voor."
Linda Puister

Sonja van Enk
"Een bijzondere, intense, mooie, leerzame reis naar wie je bent. Vanuit een liefdevolle benadering heb ik ontdekt hoe je omgaat met je energie, aan welke blokkades en gecreëerde overtuigingen ik lange tijd heb vastgehouden en geleerd hoe je ze los kan laten om te zijn wie je bent. Met mooie, leuke opdrachten heb ik genoten en ben ik naar huis gegaan vanuit wie ik ben. Een ervaring voor het leven!!!!!"

Mijn Verandering

"Het is een hele mooie reis die je maakt naar je zelf. Ben me nu meer bewust van mijn omgeving en van mij zelf. In de eerste training gaan je ogen open en in de tweede training leer je ook nog eens kijken."
Willem Dijkstra

Ans Wendel
"Het was een prachtige training. Mijn Verandering maakt de training met Mijn Essentie helemaal compleet. Veel geleerd over mijzelf die mij voor de toekomst veel houvast geven. De begeleiding door trainer en coaches was heel kundig, waarbij heel goed gekeken wordt naar de cursist. Ik zou iedereen deze training willen gunnen, dan zou de wereld er een stuk beter uit zien."

"Wat het mij gebracht heeft is rust, inzicht in mezelf en handvatten om hier mee aan de slag te gaan. Deze praktijk gerichte training zorgt voor een essentiële verandering in mijn leven."
Esther Buijtenweg

Jolanda Veenstra
Deze training is het vervolg op 'Mijn Essentie' en zou ik graag willen aanbevelen. In een veilige en inspirerende omgeving leer je je ware persoonlijkheid weer kennen en ontdek je wat jouw aangeleerd gedrag is. Doortastende trainer en coaches die elke cursist een persoonlijke benadering en begeleiding geven. Dit kan alleen maar tot succes leiden! In mijn geval meer rust en uitgaan van waar word ik blij van. Dat zorgt ervoor dat ik positiever in het leven sta en toegankelijker kan zijn naar andere mensen toe."

"Tijdens 'mijn essentie' ben ik me erg bewust geworden van mijn eigen gedrag. Gedurende 'mijn verandering' zijn we hier verder op in gegaan en heb ik ontdekt welk gedrag bij me past en welk gedrag ik mezelf in het verleden heb aangeleerd maar me momenteel niet meer helpt. Daarnaast heb ik mezelf uitgedaagd door uit mijn comfortzone te stappen, en dat geeft een onbeschrijfelijk goed gevoel! Rob en de coaches creëren een groep waarin vertrouwen, respect en warmte de boventoon voeren waardoor je ook echt de ruimte voelt om het kind in jezelf te kunnen zijn en je volledig in je kracht gaat staat. Nog steeds pak ik geregeld terug op wat ik in 'mijn verandering' geleerd en ervaren heb, waardoor ik in lastige situaties een houvast heb en daardoor meer levensgeluk ervaar. Wat mij betreft een training bestemd voor én gegund aan een ieder, ongeacht of je momenteel ergens tegen aan loopt of niet."
Floor Sebregts

Martha de Man
"Mijn verandering" heeft aansluitend op "mijn Essentie" een positievere kijk op mijn leven gegeven. Deze training was een byzondere, intense, mooie en leerzame reis naar wie ik ben. Een mooiere reis in mijn 65ste levens jaar is niet te bedenken. Rob, bedankt!"

Lieve, lieve mensen, Bij Rob van Soest heb ik persoonlijke effectiviteitstrainingen gevolgt en daar wil ik over schrijven. Persoonlijk vindt ik dat mijn belevenissen gedeeld mogen worden met iedereen die het wil weten. Misschien heeft u er niets aan maar ik hoop dat het u juist tot nadenken wordt gezet. Daar ik met een aangeboren afwijking geboren ben was ik diegene die tot aan de trainingen van Rob een vechter was, iemand die wilde laten zien dat hij er ook nog was, en daardoor alles aanpakte. En maar bewijzen dat ik ook met dit leven mee deed. het werd mij teveel, ik kon voor mijn gevoel nooit meekomen en probeerde steeds heftiger met bewijsmateriaal te komen. Ik had nu eenmaal beperkingen maar ik wilde wat het kost bewijs leveren. Tijdens de trainingen leerde ik dat ik zelfs niet eens wist aan wie ik het zou moeten bewijzen. En wat dan? Was ik er dan? Nee, Ik bekijk mijn leven heel anders. Sinds de trainingen weet ik dat je moet kiezen met je gevoel, dat je blij wordt als je tegenslagen kunt begrijpen en postitief om kan draaien. Zelfs geniet ik van het leven ondanks dat ik nu hartpatient ben. Nu ben ik mijn eigen regisseur van mijn eigen leven geworden. Wow mensen, zo'n training wens ik een ieder dit dit leest toe. Want iets zegt mij dat u niet voor niets op deze site terecht komt. Ik hoop dus dat u ook uw eigen regisseur wordt! Het kan, het mag............. u beslist.
Hans Buijen

Mijn Bestemming

Esther Sonke-Levolger
Mijn bestemming is mijn meest waardevolle training tot nu toe. Ik ervaar rust, tevredenheid, heb gekozen voor wie ik ben en kan er voor mijzelf zijn en daardoor ook voor de mensen die ik liefheb. Als je meer wilt weten, kijk eens op de website van Essenza. Dank je wel Rob van Soest!Copyright © ESSENZA 2002
VOLG ONS OP: